Nordjysk Elite Speedway

LAGUTA OVERTAGER 1. PLADSEN I VM SERIEN

I går aftes, lørdag den 11. september, var der dækket op til årets helt store motorsports begivenhed på dansk jord, da 9. VM runde i FIM Speedway Grand Prix Serien blev kørt på Vojens Speedway Center. Alle COVID-19 restriktionerne var blevet ophævet, så der var lagt op til en festlig aften.

Leon Madsen, som havde været ramt af sygdom op til løbet, og Mikkel Michelsen lå begge ud med heatsejre i deres 2 første heat, mens Anders Thomsen ikke for alvor kunne finde melodien foran det store fremmødte publikum i Vojens. 

Efterfølgende røg det lidt grus i maskineriet ved Leon Madsen, Mikkel Michelsen fortsatte derudad og Anders Thomsen ramte desværre ikke aftenen. Efter de 20 indledende heats havde Leon Madsen 8 point, Mikkel Michelsen 11 point og Anders Thomsen 5 point. Leon Madsen og Mikkel Michelsen var klar til semifinalerne og skulle ud i hver deres semifinale. Anders Thomsen endte som nr. 14 og fik 3 point til den samlede stilling.

I den første semifinale endte Leon Madsen på 4. pladsen, hvilket rakte til en 7. plads og 10 point til den samlede stilling. 

I den anden semifinale var Mikkel Michelsen og svenske Frederik Lindgren i et uhyggeligt styrt. Mikkel Michelsen fik hejs på cyklen ud af sving 4 og kørte ud i Frederik Lindgren der kørte på yderbanen. Da Mikkel Michelsen ramte Frederik Lindgren gjorde det, at Frederik Lindgren kom til at hænge henover styret på sin cykel med hovedet hængende nedad, mens han fortsatte direkte ned mod sving 1, hvor han i høj fart bragede direkte ind i airfencen. Efter styrtet blev der total stille blandt publikum, mens lægefaglige personer, mekanikere og pårørende til Frederik Lindgren og Mikkel Michelsen stormede ud på banen og løb hen mod dem begge. Heldigvis rejste Frederik Lindgren og Mikkel Michelsen sig efter styret og kunne gå derfra, hvilket medførte  lettelse og klapsalver fra publikum. Mikkel Michelsen blev naturligvis udelukket og endte aftenen på 8. pladsen med 9 point.

Finalen var desværre uden dansk deltagelse, hvor russiske Artem Laguta vandt foran polske Bartosz Zmarzlik, russiske Emil Sayfutdinov og Tai Woffinden fra Storbritannien.

Med sejren overtog Artem Laguta 1. pladsen i VM serien, men han er tæt forfulgt af Bartosz Zmarzlik på 2. pladsen. Kun 1 point skiller dem ad, så der er lagt op til et brag af en finale i Torun om 3 uger.

I den samlede stilling ligger Leon Madsen på 7. pladsen med 82 point og Anders Thomsen ligger på 10. pladsen med 63 point. Kørerne i top 6 er sikret en fast plads i VM serien i 2022, så både Leon Madsen og Anders Thomsen har noget at køre for i Torun. Mikkel Michelsen er allerede fast VM kører i 2022, da han vandt EM serien tidligere på året.

De to næste VM runder er årets sidste og køres fredag den 1. oktober og lørdag den 2. oktober i den polske by Torun.

Resultatet af 9. VM runde i Vojens.

Foto: speedwaygp.com

Top 10 i VM stillingen.

Foto: speedwaygp.com

Facebooklinkedin